Дуже смачне заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків: ніжне, еластичне, податливе

Універсальний рецепт заварного тіста, який неодмінно повинен потрапити в твою скарбницю.

Тісто не тільки надзвичайно приємне в роботі, а ще й смачне! Що пельмені, вареники, чебуреки виходять з ним незвичайними. Також з такого тіста можна приготувати чудові пози, хінкалі, манти і листкові пиріжки.

Інгредієнти

  • 3 ст. борошна
  • 1,5 ст. окропу
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування

  • Просіяне борошно змішайте з сіллю. Зроби поглиблення в гірці і влий туди соняшникову олію.
  • Влий закипілу воду в борошно і перемішати масу до однорідної консистенції. Дай трохи охолонути, близько 5 хвилин.
  • В окремому посуді злегка збовтай яйце , щоб білок з жовтком змішалися, вилий суміш в тісто і почни його перемішувати. Спочатку ком як би розпадеться на окремі ковзні сегменти, але через хвилину замісу у тебе вийде однорідне заварне тісто.
  • Залиш тісто в мисці відпочивати хвилин на 30, не забувши накрити його рушником. За цей час можеш підготувати начинку для свого майбутнього кулінарного витвору.
  • Заварне тісто виходить ніжним, м'яким і податливим, працювати з ним — суцільне задоволення. Готові вироби чудово тримають форму при варінні, смаженні і заморожуванні. Рецепт випробувала сама і залишилася задоволена, тепер раджу всім подругам.

    Спробуй приготувати і ти, не забувши поділитися рецептом з друзями!

    джерело

    Оставить ответ

    Вы можете использовать эти HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>