Червоне вино: в чому його користь?

Червоне вино

Червоне вино

Всі ми з дитинства чули, що червоне вино та-а-а-аке корисне. Чи було це брехнею, сказаною нам батьками для того, щоб вони могли випити ще? Ні, вони мали рацію. Так в чому ж маленький секрет червоного вина?

Відповідь криється в поліфенольному сполучені, відомому як ресвератрол. Хоча для того, щоб з цим підписалися всі вчені, потрібно набагато більше досліджень.

Ресвератрол містить в собі омолоджуючі, протиракові, протизапальні та антиоксидантні властивості. В основному, все що є корисне в червоному вині (крім сп’яніння), полягає в ресвератролі. І щоб ви знали, червоне вино – найважливіше дієтичне джерело чарівного поліфенолу.

Дослідник ресвератолу Хізер Хаузенблас каже:

«Ми всі шукаємо противікових засобів в таблетці, але їх не існує. Але те, що існує насправді, демонструє надію на зменшення багатьох бід і немічної старості».

В принципі, червоне вино не може повернути вашу молодість, але воно може вам допомогти постаріти трішки витонченіше.

Будучи випробуваним на тваринах, ресвератрол запобіг «зростанню деяких ракових захворювань у мишей, зупинив активність ферментів, що викликають запалення, а ще сприяв зменшенню пухлин і покращенню кровообігу, скорочуючи таким чином серцево-судинні хвороби. У багатьох випадках, він також збільшує тривалість життя тварин, які страждають ожирінням».

Безумовно, вчені будуть продовжувати вивчати вплив червоного вина на організм людини, і, можливо, майбутні експерименти будуть проводитися за участю людей, а не тварин.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар