Несподіване походження відомих страв і продуктів

Багато відомих страв мають назви, пов’язані з визначеними місцями, проте далеко не всі ці назви відповідають дійсності. Або ж деякі страви і продукти настільки пов’язані сьогодні з якоюсь країною, що важко уявити, що їх винайшли зовсім в іншій частині світу. Наприклад, всі ми можемо сказати, що кетчуп придумали в США, а картоплю фрі у Франції, проте це не зовсім так.

Дізнайтеся про найнесподіваніші подробиці походження відомих нам страв, які вас можуть чимало здивувати.

Картопля фрі

В англомовних країнах картоплю фрі називають French Fries або французькою смаженою картоплею, проте це блюдо зовсім не було винайдено у Франції. За деякими джерелами, фрі почали готувати ще в кінці 17-го століття на території сучасної Бельгії.

Місцеві жителі ловили дрібну рибку і смажили її в олії, але взимку, коли річка замерзала і рибалити було небезпечно, вони нарізали картоплю у вигляді довгих брусків, що нагадують рибу, і смажили їх. Втім, інші джерела стверджують, що на ту територію в той час ще не завезли картоплю, проте бельгійці все ж не хочуть змиритися з тим, що картопля фрі – не їхній винахід. Про це повідомляє rosa-victoria.com.ua, на якому можна замовити послуги з організації бенкетів.

Французькою вона була названа американськими солдатами під час Першої світової війни, коли американські війська прийшли до Бельгії. У той час французька мова була офіційною мовою Бельгійської армії. У Франції та Німеччині картоплю фрі називають “поммес”.

Фаст-фуд народів світу

Цікаво, що однією з національних страв Канади є страва з картоплі фрі під назвою Путін, правда, з наголосом на останній склад. До президента Володимира Путіна це блюдо ніякого відношення не має.

Порошок каррі

Жовтий порошок каррі, який нам відомий сьогодні – суміш прянощів (куркуми, коріандру, перцю, солі і так далі), яка не має нічого спільного з споконвічної спецією, яку вона імітує. В Індії подібну суміш називають масала, і вона представлена в різних варіаціях.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар