Потенційна шкода холестерину в продуктах харчування значно перебільшена

Протягом останніх декількох десятиліть лікарі та дієтологи продовжують інформувати населення про неабияку загрозу для здоров’я продуктів харчування, що містять холестерин. Наприклад, курячі яйця вважались мало не найшкідливішими з усіх видів їжі.

Проте асоціацією дієтологів Сполучених Штатів Америки було прийнято рішення внести зміни в норми споживання продуктів, які відзначаються значним вмістом холестерину. Крім того, з щорічного випуску рекомендацій зазначеної асоціації будуть виключені слова про необхідність обмеження в раціоні до мінімуму холестериновмісних продуктів харчування.

Нові дослідження в галузі здорового харчування переконливо довели, що рівень холестерину в крові людини лише на 20% залежить від дієти, якої вона дотримується, і на 80% – від багатьох інших факторів, в тому числі спадкових особливостей обміну речовин, загального рівня фізичної активності тощо.

Також дієтологи нагадують про те, що рівень холестерину значно більше залежить від виду жирів, а не від їхнього вмісту у готових стравах.

Згідно з оновленими рекомендаціями американських дієтологів, більше не потрібно обмежувати себе в споживанні курячих яєць. В одному яйці міститься лише 6 грамів жиру, проте цей продукт багатий на вітаміни, білки та інші поживні речовини.

При цьому бажано обмежувати в раціоні споживання продуктів, що містять маргарин, зокрема печива, тістечок, тортів, шоколадних батончиків. Також небажано вживати жирну свинину та інші види м’яса, які містять тугоплавкі жири. В переважній більшості напівфабрикатів (наприклад ,у магазинних пельменях) вміст шкідливих жирів перевищує будь-які норми.

Таким чином, без шкоди для здоров’я можна споживати в розумних мерах яйця, сметану, сир, куряче м’ясо та інші натуральні продукти, але бажано відмовитись від продукції кондитерської промисловості.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар