Вчені довели, що вживання цукру знижує розумові здібності людини

Вчені з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі переконливо довели, що режим харчування з високим вмістом глюкози сприяє зниженню розумових здібностей людини. Це означає, що той, хто полюбляє солодощі, не є таким розумним, яким міг би стати у випадку збалансованого харчування.

Цукор погіршує роботу мозку, знижує рівень пам’яті, сприяє виникненню проблем з концентрацією уваги, збільшує кількість помилок під час навчання чи розумової праці. Такі негативні наслідки цей продукт має завдяки сприянню процесу руйнування в організмі людини амінокислоти Омега-3, яка відповідає за стабільність нейронних зв’язків головного мозку.

Тому вчені наполягають, що людям, які занадто захоплюються солодкими десертами, варто обмежити їх у своєму раціоні, натомість більше вживати продуктів, багатих на амінокислоти, насамперед червону рибу та горіхи.

Дієтологи нагадують, що високий вміст цукру мають не лише тістечка та цукерки, а й продукти дитячого харчування, солодкі газовані напої, напівфабрикати та фаст-фуд.

Солодкі фрукти не обов’язково при цьому виключати з раціону, адже рівень цукру в них є збалансованим та не дуже високим, на відміну від готових кулінарних та кондитерських виробів.

Вчені перевірили свої висновки на піддослідних тваринах. Групі щурів протягом тривалого часу давали звичайний корм та чисту воду. Друга група тварин могла пити лише підсолоджену воду. Виявилось, що через первий проміжок часу тварини з другої групи, які вживали надмірну кількість глюкози, набагато гірше справлялись з виконанням простих завдань. Так, піддослідні щури, які вживали підсолоджену воду, не могли знайти вихід із лабіринту, хоча тварини з контрольної групи з легкістю вирішували цю проблему.

Щоб підтримувати розумові здібності на високому рівні, вчені рекомендують людям розумової праці вживати не рафіновані кондитерські вироби, а свіжі фрукти та ягоди. Можна періодично з’їдати невелику кількість чорного шоколаду. Крім того, варто регулярно включати до раціону жирну рибу, волоські горіхи, насіння льону, адже ці продукти містять достатню кількість необхідних амінокислот.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар