Вживання продуктів, що містять трансжири, може погіршити пам’ять людини

Вчені довели, що регулярне вживання продуктів, виготовлених з додаванням трансжирів, може стати  причиною погіршення пам’яті людини.

Напевне, чи не кожна людина знає про шкідливі властивості трансжирів, споживання яких сприяє підвищенню холестерину в організмі людини та, як наслідок, відкладенню холестеринових бляшок на стінках судин. Проте нещодавно американські вчені більш детально дослідили вплив продуктів з трансжирами на стан здоров’я людини та виявили, що подібна їжа може спричинити виникнення проблем з запам’ятовуванням інформації.

Під час проведення експерименту, в якому приймали участь добровольці чоловічої статі молодого та середнього віку, виявилось, що внаслідок вживання продуктів з трансжирами у достатньо великому обсягу значно знижувалась здібність людини до згадування потрібних слів під час проведення тестування. Кількість “забутої” інформації виявилась прямо пропорційною обсягу вживання їжі з трансжирами. Рівень пам’яті у прихильників “нездорової” їжі був приблизно на 10% нижчий, ніж у людей, які надавали перевагу традиційному стилю харчування.

Вчені вважають, що внаслідок дії окислювальльного ефекту та інших властивостей трансжирів відмирають клітини мозку, які “відповідають” за процес запам’ятовування поточної інформації.

Крім того, доведено, що трансжири негативно впливають на емоційний стан та поведінку людей, спричинюючи прояви депресивного стану та агресії.

Особливо велика кількість трансжирів хімічного походження міститься у фаст-фуді, кондитерських виробах (особливо у печиві та цукерках), тому вчені та дієтологи рекомендують обмежити вживання зазначених продуктів харчування

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар