ГМО: що потрібно знати?

ГМО

ГМО

Якщо ви не зараховуєте себе до тих, хто активно уникає генетично модифікованих продуктів (ГМО), то ви споживаєте їх кожен день. Згідно Асоціації виробників продовольчих товарів, 80 відсотків упакованих продуктів, що продаються в США і Канаді, містять ГМО.

Результати досліджень свідчать, що споживання ГМО тягне серйозний ризик для здоров’я, у тому числі призводить до безпліддя, прискореного старіння, пошкодження органів і вродженим вадам. Хочете знати більше?

Продукти з ГМО містять змінені ДНК. У лабораторіях маніпулюють генетичною структурою цих продуктів так, як це ніколи не відбувається в природі. Мета генетичної зміни продуктів – виробляти культури, на які не діють гербіциди. Гербіцид – отрута, що вбиває рослини. Вироблені фірмою Monsanto культури системи «Roundup-Ready», що містять ГМО, не піддаються дії гербіциду «Раундап» і зараз переважають на ринку.

Зростаюче число досліджень на дану тему свідчить, що ГМ-продукти небезпечні для споживання людиною і тваринами.

У документі, опублікованому Американською академією гігієни навколишнього середовища (AAEM), показаний не тільки причинно-наслідковий зв’язок між ГМО і шкідливими наслідками для здоров’я.

Згідно AAEM,

… ремонт iphone свідчить про серйозну небезпеку для здоров’я, пов’язану зі споживанням ГМ-продуктів, що проявляється, зокрема, у безплідності, порушеннях імунної системи, прискореному старінні, порушенні регуляції генів, регуляції секреції інсуліну, клітинної сигналізації та формування білка, а також у змінах в печінці, нирках, селезінці та шлунково-кишковому тракті.

Професор медичного коледжу при університеті Буенос-Айреса Андреас Карраско довів, що хімікат «Раундап» викликає вроджені вади.

Вивчення почалося в Аргентині на початку 2002 року через широке поширення повідомлень про випадки дефектів розвитку серед людей. Це було два роки потому, після того як фермери почали широко застосовувати «Раундап» для обробки полів генетично-модифікованої сої.

Комісія з ракових захворювань припускає, що ризик захворіти на рак зменшиться, якщо «віддавати перевагу продуктам, які виросли без пестицидів, хімічних добрив і гормонів росту».

Проблеми, пов’язані з генетично модифікованими організмами, продовжують наростати: у 2009 році фермери південної Африки розорилися, тому що ГМ-кукурудза фірми Monsanto не дала зерна; ГМ-соя стала причиною безпліддя та смертності потомства у хом’яків; а ГМ-пшениця, від якої гинуть комахи, забруднює струмки, озера і річки.

Поряд з тим, що ЄС вимагає, щоб продукти з ГМО були марковані, США таких вимог не висуває.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар