Корисні властивості граната

Граната

Граната

Плоди невеликого дерева граната, яке в природних умовах росте в Південній Європі та Західній Азії, сьогодні можна знайти на ринках практично всіх регіонів. Плоди граната мають вражаючу кількість корисних для здоров’я властивостей. У насінні та соку граната містяться вітаміни С і В5, калій, клітковина і різні поліфеноли. Не всі корисні властивості граната були перевірені в науковій лабораторії, проте, вже давно відомо, що він дуже корисний.

Здоров’я серця: Гранат знижує рівень холестерину, нормалізує тиск. Він також перешкоджає утворенню небезпечних тромбів в судинах.

Чоловіче здоров’я: Якщо протягом трьох місяців щодня вживати в їжу гранати, це допомагає чоловікам позбавитися від еректильної дисфункції.

Здоров’я зубів: Гранат допомагає позбутися від утворення зубного нальоту, який руйнує зуби, призводить до утворення карієсу і інших проблем.

Здоров’я суглобів: Компоненти, що входять до складу граната, знижують запальні процеси в організмі. Хоча гранат не може вилікувати артрит, він здатний знизити симптоми цього захворювання. Особливі ферменти в гранатах перешкоджають пошкодження хрящів.

Лікування раку: Вчені вважають, що регулярне вживання граната не тільки допомагає запобігти розвитку раку, але також допомагає боротися з хворобою, якщо вона вже дала про себе знати. Вчені досліджували такі види раку, як рак грудей, простати, шкіри і легенів.

Запобігання захворювань: Гранат допомагає запобігти розвитку хвороби Альцгеймера, хоча і не набагато. Також гранат рекомендується їсти вагітним: він допомагає захистити мозок новонародженого від ушкоджень у випадку травми.

Хоча сьогодні на ринку існує величезна кількість різних продуктів з гранатів, фахівці радять вживати його тільки у свіжому вигляді або робити з нього свіжо вичавлений сік.

Коли і як їсти гранати?

Гранат слід почистити від шкірки і відокремити червоні зерна, вкриті соковитою напівпрозорою оболонкою. Їх можна з’їдати цілком або вичавлювати з них сік. Зерна граната можна їсти самі по собі, а можна додавати в різні страви, наприклад, свіжі салати, коктейлі, десерти.

Не забувайте про те, що гранати – це сезонні фрукти і вони зріють з вересня по лютий, тоді ж їх і слід купувати.

Не пийте гранатові соки, якщо не вказано, що вони є натуральними і не містять цукру.

За матеріалами: news.bbc.co.uk

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар