Незабаром на 3D-принтері можна буде надрукувати “м’яку їжу”

Виготовлені в такий незвичний спосіб продукти за своїми смаковими властивостями практично не відрізнятимуться від традиційної їжі. Німецькі вчені вже зараз проводять дослідження в цьому напрямку, тому цілком можливо, що через деякий час “кухонні”3D-принтери займуть почесне місце в кожній квартирі.

Основна мета створення принтера для виготовлення “м’якої їжі” полягає в тому, щоб при найменших витратах часу створювати продукти харчування в домашніх умовах. Їжа, виготовлена за допомогою 3D-друку, відрізнятиметься від класичних страв лише за своєю текстурою. Такі продукти можна буде споживати без попереднього прожовування, тому новий спосіб виготовлення стане незамінним для людей, які страждають захворюваннями органів травлення, мають проблеми з зубами чи ковтанням їжі.

Під час процесу виготовлення їжі за допомогою принтера продукти перетиратимуться до однорідного стану, а згодом підлягатимуть відновленню до звичного вигляду. Така їжа повністю зберігатиме смак та аромат відповідного продукту – м’яса, овочів чи фруктів. Готові страви можна буде розміщати в морозильній камері, а згодом – розігрівати у мікрохвильовій печі або іншим способом.

Під час виготовлення їжі користувач 3D-принтера матиме змогу попередньо вибрати потрібні параметри: обсяг порцій, калорійність готового продукту, збагаченість вінамінами та мікроелементами.

Тому цілком можливо, що в недалекому найбутньому використання 3D-принтерів для виготовлення їжі призведе до справжньої революції в харчуванні людства та допоможе вирішити проблему голоду та нестачі продуктів на планеті.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар