В Китаї створили “розумні” палички для їжі

Зусиллями фахівців китайської компанії Baіdu була створена новинка – “розумні” палички для їжі Kuaisou. Цей предмет не гірше лабораторного аналізатора сповіщає користувача про корисні властивості або потенційну шкоду для здоров’я будь-якого харчового продукту.

Ідея створення інноваційних паличок виникла внаслідок ситуації, що склалася в країні. Останнім часом дуже актуальною стала проблема неякісних харчових продуктів. Їжа, виготовлена промисловим способом, просто переповнена хімічними добавками: консервантами, ароматизаторами, підсилювачами смаку тощо. Наприклад, декілька років тому в Китаї загинули шестеро дітей внаслідок споживання молока, в якому містився меламін – дуже шкідлива та отруйна речовина.

Також китайці полюбляють смажені страви, але кулінари часто використовують рослинну олію під час приготування продукту повторно, причому досить багато разів, що призводить до потрапляння шкідливих канцерогенних продуктів в готову їжу. І навіть використання нового рослинного жиру не гарантує повної безпеки, адже “умільці” давно налагодили вторинну переробку цього продукту.

Автори винаходу розробили спеціальну складну систему індикації якості продукту. Наприклад, якщо занурити “розумну” паличку в пересмажене масло, то засвітиться червона лампочка, що свідчить про небезпеку вживання їжі.

Крім того, за допомогою таких паличок користувач зможе визначити рівень кухонної солі в готовому продукті, наявність вітамінів та температуру страви.

Для того, щоб власник паличок зміг отримати всю необхідну інформацію, потрібно скористатись смартфоном. За допомогою спеціального мобільного додатку буде сформовано звіт про якісний склад їжі чи напою.

Поки що палички-аналізатори виготовлені лише невеликою партією та проходять випробування в лабораторних умовах. Цілком можливо, що незабаром корисний пристрій стане доступним не лише для всіх жителів Китаю, а й для мешканців інших країн світу.

Поділитися новиною з друзями в соціальних мережах:



Залишити коментар