Як правильно приготувати суп розсольник з рисом. Розсольник рецепт

Існує безліч рецептів розсольнику. Для приготування розсольнику найчастіше використовують субпродукти, такі як нирки, пупки, тельбухи, але розсольник можна готувати і на м&#039ясному бульйоні.

Для м'ясного бульйону можна брати яловичину, свинину, або птицю, м'ясо краще брати на кістці, щоб бульйон вийшов більш насиченим.

Крім того, в розсольник додають різні види крупи: його готують з рисом, перловкою, гречкою. Але основним і незмінним інгредієнтом для будь-якого розсольнику, звичайно, залишаються солоні огірки і огірковий розсіл.

Крім того, кожна господиня готує розсольник по своєму: хтось туше інгредієнти по черзі, хтось все разом, а хтось кладе овочі сирими, відразу в бульйон.

Залежно від того, наскільки у Вас солоні і кислі огірки, може змінюватися їх кількість в супі. Якщо огірки дуже солоні, то огірковий розсіл можна не додавати.

Не досолюйте суп в процесі приготування, так як розсольник дуже легко пересолити. Сіль потрібно додавати тільки в самому кінці приготування, коли ви додали в суп всі інгредієнти і вони встигли віддати свій смак.
Солоні огірки часто мають жорстку шкірку і при бажанні її можна очистити.
Очищені огірки натерти на крупній тертці і додати в суп, а шкурки додати в бульйон і трохи проварити, щоб вони віддали весь смак супу. Потім шкурки потрібно вийняти з бульйону або ж процідити сам бульйон.

Для приготування бульйону я зазвичай використовую яловичину або свинину на кістці, так як я не великий любитель субпродуктів.
М'ясо для бульйону я спочатку кладу в киплячу воду, доводжу до кипіння і варю 2-3 хвилини.

Потім я промиваю м'ясо і кладу його в каструлю зі свіжою водою. Доводжу до кипіння і варю на невеликому вогні під нещільно закритою кришкою 30-50 хвилин.
Потім я додаю в бульйон лавровий лист, суміш перців горошком, моркву, сіль і ріпчасту цибулю.

Ріпчасту цибулю потрібно очистити і надрізати навхрест, або ж в цибулі можна зробити 4-6 проколів ножем. Завдяки цій процедурі цибуля віддасть бульйону весь свій смак.
Після того як в бульйон додані овочі і спеції його потрібно довести до кипіння і варити на невеликому вогні під нещільно закритою кришкою протягом 30-40 хвилин.

На розігрітій олії обсмажуємо моркву до напівпрозорого стану. Потім додаємо ріпчасту цибулю.

Обсмажуємо цибулю до напівпрозорості і додаємо м'ясо. М'ясо обсмажуємо протягом 2-4 хвилин.

Злегка обсмажуємо м'ясо і додаємо в піджарку частина тертих огірків і розсіл з під огірків.

Якщо огірки дуже кислі і солоні, то розсіл можна не додавати, а кількість огірків можна зменшити.

Рис промити під проточною водою 6-8 разів поки вода не стане прозорою.

Бульйон поставити на вогонь і додати рисову крупу, довести до кипіння і варити на невеликому вогні під кришкою.

Через 5-7 хвилин додати в суп піджарку з моркви, цибулі і м'яса, довести до кипіння і варити на невеликому вогні під кришкою ще 5-7 хвилин.

У процесі приготування пробуйте суп, але сіль додавайте при необхідності і в самому кінці.

Картоплю порізати кубиками.

Злегка проварюємо піджарку і додаємо картоплю.

Через 5 хвилин додаємо решту солоні огірки, варимо суп ще близько 15-ти хвилин.

Коли картопля стане м'якою, додаємо заправку із зелені і часнику.

Проварити суп ще 1 хвилину і вимкнути, можна почекати поки вершкове мало розтопиться і відразу вимкнути вогонь.

Не забудьте спробувати суп на смак, при необхідності додати сіль, перець.

Розсольник накрити кришкою, можна закутати рушниками і дати настоятися 20-30 хвилин.

Розсольник подавати зі сметаною, при бажанні можна посипати свіжою зеленню.

Інгредієнти для розсольнику з рисом і огірками:

для бульйону
М'ясо (краще на кістці) 350-400 г Морква 1 шт.
Ріпчаста цибуля 1 шт. Сіль 1 ч.л.
Чорний перець 10 горошин Запашний перець 2 горошини
Лавровий лист 2 шт. Вода 3 л

для розсольнику
М'ясо з бульйону 350-400 г Солоні огірки 300 г
Морквина 1 шт. Лук 1 шт.
Часник 3-4 зубчики Рис 2-3 ст. л.
Картопля (невелика) 2-3 шт. Зелень 10 г
Вершкове масло 20-30 г Розсіл від огірків 0,5 ст.
Сіль 3-4 щіпки Перець 2 щіпки

джерело

Оставить ответ

Вы можете использовать эти HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>